طرز تهیه لبو
طرز تهیه لبو کار سخت و پیچیده ایی نیست. ابتدا این ماده غذایی را برای شما معرفی کنیم. لبو در ریشه گیاه چغندر است و در واقع نوعی از چغندر است که برای برداشت ریشه پرورش داده می شود. این ماده غذایی با ارزش منبع خوبی برای آهن، منگنز، مس، پتاسیم، منیزیم است. لبو را برای پیشگیری از سرطان مصرف کنید، وجود ماده ایی به نام بتالین در لبو عامل کاهش بیماری سرطان است. اگر فشار خون بالایی دارید از این ماده با ارزش استفاده کنید، وجود نیترات در این ماده باعث باز شدن عروق خونی می شود. پایین آوردن فشار خون به کاهش حملات قلبی کمک فراوانی می کند. در مورد کمک به گوارش صحیح که از نکات بارز مصرف لبو هست نیازی به توضیح نیست.
طرز تهیه
ابتدا لبو را به وسیله یک برس خوب بشویید اما ابتدا و انتهای آن را جدا نکنید. این کار باعث خارج شدن رنگ و شیره لبو می شود. سعی کنید لبو های متوسط انتخاب کنید این سایز هم زود آماده می شود و هم اینکه در حین پخت زود خشک و بدون آب نمی شود. لبو ها را در یک فول بپیجید و آنها را روی سینی قرار داده و در داخل فر از قبل گرم شده با دمای 200 درجه سانتی گراد قرار دهید. مراحل پخت 45 دقیقه تا یک ساعت طول می کشد. هر بیست دقیقه یک بار چک کنید تا لبو خشک نشود، اگر احساس کردید خشک شده یک قاشق آب به داخل فول اضافه کنید. اگر چاقو و یا چنگال به راحتی داخل لبو فرو رفت دیگر زمان پخت به اتمام رسیده است. در این روش پخت چون آب و شیره لبو خارج نمی شود نیازی به شیرین کردن با شکر وجود ندارد و پخت کاملا رژیمی انجام شده است.

مرحله اول

مرحله دوم

مرحله سوم
روش دوم
در روش دوم و سنتی پخت لبو ها را با مقدار کمی آب روی حرارت قرار می دهیم و 2 الی 3 ساعت زمان می دهیم تا پخته شود. برای خوش رنگ شدن لبو ها نباید هیچ خراشی روی آن ایجاد کنید تا رنگ لبو از آن خارج نشود. بعد از گذشت 1 ساعت کمی شکر به ظرف اضافه کنید. اینکه چه مقداری شکر باید اضافه شود به جنس و شیرینی خود لبو هم بسیار بستگی دارد.
نکات مثبت مصرف لبو
مفیدترین و بهترین بخش چغندر، برگ آن است و بعد ساقههای آن و بعد از آن ریشه که پخته آن لبو نام دارد.
لبو پاک کننده عالی است و میتواند معده را شستشو داده و حکم مسهل را برای برخی افراد دارای یبوست دائمی دارد.
خوردن پخته چغندر رعشه را معالجه میکند.
برگ سرخ رنگ آن اگر خام با سرکه و خردل خورده شود طحال را باز میکند و ورم آن را فرو مینشاند.
برای درد پشت و مثانه و امراض مقعد مفید است.
آب برگ چغندر برای درد مفاصل و نقرس، سردرد و دندان درد مفید است. ضماد برگ با اسید بوریک باعث بهبود کک و مک و طاسی میشود.
لبو به دلیل داشتن فیبر که خاصیت کاهش چربی خون را دارد و همچنین اسید فولیک، باید در سبد غذایی بیماران قلبی قرار گیرد.
افراد میتوانند با مصرف 105 گرم چغندر قرمز، 53 درصد اسیدفولیک مورد نیاز بدن را تأمین کنند.
فیبر زیاد موجود در آن، موجب کاهش سطح کلسترول خون و کاهش خطر بروز سکتههای قلبی در بیماران قلبی است. گفتنی است، چغندر قرمز به دلیل داشتن مواد مغذی آهن در کنار اسید فولیک از بروز کمخونی جلوگیری میکند.
نویسنده پریسا سعیدی